LOGOPEDIEPRAKTIJK OOST


Wij zijn met 2 logopedisten werkzaam in onze praktijk in Utrecht:


Meriël van Heelsbergen en Simone Weterings. Beiden zijn we all-round logopedist. We richten ons met name op de behandeling van (jonge) kinderen met spraak- taalproblemen, afwijkende mondgewoonten en volwassenen met adem- en stemproblemen.

Meriël logopedist in Utrecht


Even voorstellen:
Meriël van Heelsbergen
Sinds 2001 ben ik met veel plezier werkzaam als logopediste. Nadat ik afgestudeerd ben aan de Hogeschool van Utrecht, ben ik als logopedist parttime in loondienst gaan werken in een vrij gevestigde praktijk in Utrecht. Daarnaast heb ik gewerkt op een spraak- taalschool in Utrecht en in revalidatiecentrum de Hoogstraat. Ik heb daar zowel op de volwassenen- als op de kinderafdeling gewerkt. Op de volwassen afdeling heb ik ervaring opgedaan met mensen met niet aangeboren hersenletsel.
Op de kinderafdeling heb ik gewerkt met kinderen die communicatieproblemen hadden als gevolg van een ontwikkelingsbeperking. Deze kinderen maakten een andere ontwikkeling door als gevolg van een ziekte, ongeval of aangeboren aandoening. Sinds 2003 werk ik samen met Simone en hebben we ieder ons eigen praktijkdeel. Mijn werkdagen zijn maandag, woensdag en donderdag ochtend. Naast mijn werk als logopediste ben ik moeder van 2 jonge kinderen, Isa en Floris.

Simone werkzaam als logopediste in Utrecht

Simone Weterings
Ik ben in 1998 als logopedist afgestudeerd aan de Hogeschool van Utrecht. Na een aantal waarnemingen voor collega’s in de vrije vestiging, heb ik al vrij snel besloten voor mezelf te willen beginnen. Naast de reguliere behandelingen binnen mijn praktijk, heb ik op consultbasis gewerkt op de verpleegafdeling neurologie van het Diakonessenhuis en verpleeghuis Tamarinde. Hier heb ik vooral cliënten behandeld met neurologische taal- spraak- slik en stemproblemen. Meriël en ik werken samen onder de naam logopediepraktijk OOST.
Tijdens een logopedie behandeling wil ik, dat mijn behandelaanpak volledig past en aansluit bij de behoefte van de cliënt. Hierdoor kan met meer plezier geleerd worden wat een positief effect kan hebben op de behandelduur. Wanneer ik een cliënt niet de zorg kan geven die hij/zij nodig heeft, gaan we samen op zoek naar de beste oplossing voor zijn/haar hulpvraag/klacht.
Ik vind het in mijn werk belangrijk dat kinderen zich tijdens de behandeling prettig voelen en zich bij de communicatie vrij kunnen bewegen. Voor de ouders creëer ik een open sfeer en probeer over de behandeling zo duidelijk mogelijk te zijn. Ik werk parttime op de dinsdag, vrijdag en donderdagmiddag. De andere dagen breng ik zoveel mogelijk tijd door met mijn twee kindjes Lars en Phileine.


Ons vakgebied
Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op ons vakgebied volgen wij regelmatig post-HBO cursussen. Recent hebben wij de volgende cursussen gevolgd:
 


Wij zijn allebei lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens zijn wij aangesloten bij een kwaliteitskring voor logopedisten. Met collega logopedisten uit Utrecht komen we een aantal keer per jaar bij elkaar voor overleg en het uitwisselen van kennis en ervaringen.